Opleidingen

Ik vind het heel fijn om mij als gastouder te blijven ontwikkelen. Hiermee wil ik mijzelf onderscheiden van mijn collega gastouders maar vooral ook mijn kennis vergroten en zo een breder aanbod aan de gezinnen in mijn opvang bieden. Dit doe ik door verschillende informatie avonden, cursussen en opleidingen te volgen. Hieronder vertel ik graag wat meer hierover.

Kindertekeningen analyseren:
Ik heb deze cursus gevolgd omdat er in mijn opvang erg veel getekend wordt. Kinderen ontwikkelen hun fijne motoriek en creativiteit door het ontdekken van allerlei materialen. Hier is bij Koeties Gastouderopvang alle ruimte voor. Ik heb door deze cursus veel geleerd over de (teken)ontwikkeling van het kind en wat de (oudere) kinderen met een tekening soms willen zeggen.

Kindervoedingsadviseur:
De eetmomenten zijn een belangrijk (en gezellig) moment van de dag bij Koeties Gastouderopvang. Ik vind gezonde voeding erg belangrijk. Door het volgen van deze opleiding ben ik meer te weten gekomen over voeding specifiek voor kinderen, kan ik ouders adviseren over eventuele problemen met eten en weet ik wat kinderen per leeftijdsgebied nodig hebben.

Kindercoach:
Gastouder zijn is geweldig! Ik wilde er alleen NOG meer kunnen zijn voor de gezinnen in mijn opvang, maar ook andere gezinnen daarbuiten. Er zijn zoveel kinderen (en opvoeders) die soms een beetje hulp kunnen gebruiken. Door de opleiding tot kindercoach ben ik meer te weten gekomen over ontwikkelingsachterstanden, gedragsproblemen en opvoedproblematiek. Wat is “normaal”gedrag en hoe pak je bepaalde situaties aan… hierin kan ik ouders adviseren en kinderen een nog prettigere begeleiding bieden.

 

Maakt u geen gebruik van mijn opvang? Kijkt u dan eens op de website van Feelings Coaching.

10394012 361671673982923 9428774498577527 n 300x111 Opleidingen