Mijn visie

 

Ieder kind is UNIEK!
Denk, kijk, beleef, verwonder en ervaar vanuit het kind!

Na 5 jaar in de kinderopvang gewerkt te hebben bij zowel kinderdagverblijf als buitenschoolse opvang, heb ik het besluit genomen om voor mezelf te gaan starten als gastouder. Het werken met kinderen is iets wat ik van geniet en ook nog vele jaren van plan ben te blijven doen. Sinds de komst van onze tweeling lijkt het zijn van gastouder mij de perfecte combinatie.

Foto550 IOOA4GNG 300x225 Mijn visie

spelen met water

De glimlach van een kind als het een complimentje krijgt voor iets wat het gedaan heeft. Een kind dat lacht, een kind ouder zien worden en begeleiden bij het opgroeien. Maar ook een kind laten inzien waarom iets niet slim is om op die manier aan te pakken en hoe het anders zou kunnen. Dat zijn dingen die ik met veel liefde doe. DAT maakt het gastouder zijn zo’n fijne bezigheid.

Ik vind de 3 R’s belangrijk.
Rust heeft iedereen nodig, dit wil ik bieden door een rustige en opgeruimde omgeving en een fijne eigen slaapplek. Maar ook in de benadering naar het kind. Verkeerd taalgebruik wordt niet geaccepteerd bij koeties.

Reinheid wordt geboden door een schone en hygiënische omgeving. Maar ook door vast te houden aan een vast dagritme zodat er voldoende gegeten en gedronken word. Door het stimuleren van zelfstandigheid wordt de kinderen geleerd voor zichzelf te zorgen; zelf de handjes wassen, naar de wc gaan etc.

Regelmaat wordt bij koeties geboden door een vast dagritme. Dit geeft een fijn, veilig en vertrouwd gevoel. In de leefruimte hangt een dagritmebord. Op dit bord wordt dagelijks aangegeven wat er die dag gaat gebeuren. Dit wordt aan het begin van de dag besproken. Speelgoed heeft een vaste plaats, zo weten de kinderen waar het speelgoed te vinden is en waar het opgeruimd dient te worden.

Er wordt gekeken naar de behoefte van ieder kind afzonderlijk. Hier speel ik op in, ieder kind heeft een andere interesse gebied. Wanneer ik merk dat een kind veel energie heeft zal ik hier een activiteit voor opzetten. Maar ook als een kind aan geeft rust nodig te hebben, zal hier de situatie op aangepast worden.

Dagelijks wordt er tijd buiten doorgebracht, hier kan lekker gerend en geravot worden.


10338888 629371363818903 1972852723 n 300x225 Mijn visieDe modder keuken is ’n groot succes!
Een kind hoort kind te zijn, lekker te kunnen ontdekken, spelen en ravotten. Door fouten te maken zal het nieuwe dingen leren. Ik vind het belangrijk ze deze mogelijkheid te bieden. Ik laat de kinderen zelfstandig ontdekken en probeer, waar nodig, hun ontwikkeling zo goed mogelijk te stimuleren. Door de kinderen zowel buiten als binnen verschillende materialen te laten ontdekken en door te kijken wat er allemaal mee gedaan kan worden ontwikkel ik samen met de kinderen hun creativiteit.

Ik vind het belangrijk een omgeving te creëren waar iedereen gewaardeerd + geaccepteerd word. We doen elkaar geen pijn en kwetsen de ander niet. Respect voor elkaar en de omgeving is iets wat regelmatig terug zal komen. Ik vind het leuk dit al jong aan kinderen mee te geven. “Dank je wel” en “alsjeblieft” zijn hier voorbeelden van.

Ik wil uw kinderen opvangen zoals ik wens dat mijn eigen kinderen opgevangen zouden worden.

Ik ben van het positief begeleiden i.p.v. straffen, mijn ervaring is dat dit beter werkt en een fijnere sfeer creëert. Wenst u meer informatie hierover klik dan hier.

En tot slot: Ik vind een goed contact met u als ouder belangrijk.
Ik schrijf dagelijks in het schriftje tot uw kind 1 jaar is. Daarna ga ik graag door, dit in overleg met u. Een leuk naslag werk voor later!