Waarom kiezen voor een gastouder

Hieronder een paar korte maar duidelijke punten waarom een gastouder voor u zo prettig kan zijn:

1. Vertrouwde omgeving

Een voordeel van gastouderopvang is dat het huiselijk is. Een gastouder werkt vanuit huis, uw kind word opgevangen in een huiselijke omgeving. Dit is prettig voor uw kind, het zal zich sneller op zijn/haar gemak voelen.

2. Minder kinderen, meer aandacht

Bij een gastouder worden minder kinderen opgevangen dan op een kdv. Dit is rustiger voor uw kind en bovendien kan de gastouder uw kind meer aandacht geven.

3. Altijd hetzelfde gezicht

Als u kiest voor gastouderopvang, verzekert u uw kind ervan dat er altijd een vertrouwd gezicht is op de momenten dat u er zelf even niet bent. Op een kdv zijn er vaak verschillende leidsters en dit wisselt regelmatig. Doordat de gastouder er altijd is zal uw kind een prettige vertrouwensband opbouwen.

4. Flexibele opvang

Vaak kunt u met uw gastouder flexibele afsrpaken maken over de opvang. Bij een creche of kinderdagverblijf bent u gebonden aan de openingstijden. Met gastouderopvang maakt u zelf de afspraken met de gastouder. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld onregelmatig werkt.

5. Onafhankelijk bureau

Als u gebruik wil maken van een gastouder, heeft u altijd een gastouderbureau als tussenpersoon. Dit heeft voordelen: Het bureau heeft zich aan scherpe regelgeving te houden en ziet toe op de goede opvang. U heeft een goed aanspreekpunt dat altijd kan bemiddelen.

+ U bepaald de uren, dagen en tijden van de opvang.

+ Uw kind kan doorstromen. Doordat de gastouderopvang van 0-13 jaar is, kan uw kind hier de gehele opvangperiode blijven.

+ U merkt het in uw portemonnee! Gastouderopvang wordt steeds populairder doordat het (vaak) goedkoper is dan een andere vorm van kinderopvang, en ook hiervoor krijgt u kinderopvangtoeslag!