Inclusief / Exclusief

Bij Koeties eten we in de ochtend fruit. Er is altijd een ruim aanbod in afwisselend fruit. Ik kijk hierna naar het seizoen. Als basis heb ik altijd banaan en appel in huis. Verder wissel ik af. Denk hierbij aan mandarijn, meloen, aardbei, sinaasappel, blauwe bes, peer, druiven, pruimen, kiwi gold en de groene variant. 

Geeft u als ouder liever potjesvoeding mee dan mag dit.  Dit is niet bij de prijs inbegrepen. Vers fruit heeft mijn voorkeur. 

Als lunch eten we een broodmaaltijd. Er is een ruim aanbod aan beleg. Ik stimuleer gezond beleg; kaas, smeerkaas, fruitspread, appelstroop, sandwichspread, vleeswaren. Als aanvulling hebben de kinderen ook de keus uit een hagelslag variant (meestal is dit vruchten hagelslag, soms schudde buikjes of muisjes). Naast brood heb ik ook crackers en/of beschuit als aanvulling. Af en toe is er iets extra’s bij. Bijvoorbeeld knakworstjes, mini worstenbroodjes of een gekookt eitje.

We drinken er melk, water of optimel bij. 

Rond half 4 als middag tussendoortje is er regelmatig een afwisselend aanbod. Ik vind het leuk om een monkey platter aan te bieden. Op deze manier is er een variërend aanbod. De kinderen proeven sneller iets nieuws en leren zo andere tussendoortjes kennen. 

Het aanbod kan erg variëren; kaasblokjes, fruit, komkommer, tomaatjes, paprika, soepstengel, stukje ontbijtkoek, gedroogd fruit, rozijnen, klein koekje, vleeswaren. Soms met dispausje, soms zonder. 

De kinderen drinken hier water of aanmaak limonade (onder de 4 jaar krijgen ze van mij aanmaak variant cool bear) bij. 

Verder is alles inbegrepen waar wij de dag mee door brengen.  Denk hierbij aan spelmateriaal, speelgoed, creatief materiaal en de kosten voor een uitstapje. 

Spullen voor de verzorging van uw kind zoals billendoekjes, crème bij luieruitslag en snoetenpoetsers zijn als vanzelfsprekend ook inbegrepen in mijn opvang. 

Is uw kind jonger dan 10 maanden wanneer het in de opvang start dan krijgt u bij het koppelingsgesprek ook een overdracht schriftje waarin we nuttige informatie over het dagritme en de voeding kunnen bijhouden. Daarnaast schrijf ik hierin hoe de dag verlopen is en eventuele bijzonderheden. Een leuk naslagwerk voor later.

Luiers, flesvoeding, potjesvoeding en dieetvoeding zijn niet inbegrepen. 

De avondmaaltijd is niet inbegrepen. Wanneer u uw kind na 17.45 uur komt halen is het mogelijk om de avondmaaltijd bij Koeties mee te eten. De kosten hiervoor worden apart verrekend.