Modderdag 2018

Vandaag, vrijdag 29 juni 2018, is het modderdag! Alweer zo’n dag waarvan je denkt WAT VOOR EEN DAG?
Ja precies, modderdag! Modderdag is door de IVN in het leven geroepen om kinderen kennis te laten maken met modder. Niet alleen met modder maar natuurlijk ook met de natuur. Want speel je met modder.. dan ben je in de natuur. 

Dit jaar is het prachtig (warm) weer om met water te flodderen. Geef de kinderen er wat aarde bij en ja hoor! Er ontstaat modder. 
Het ene kindje kijkt om zich heen en snapt totaal niet waarom de andere kindjes het zo leuk vinden om vies te worden terwijl een ander kind de grootste lol heeft met vies zijn en in modderplassen rollen. Dat laat weer zo mooi zien hoe uniek ieder kind is. En allemaal mogen ze er zijn! Prachtig toch?

Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur.

Vandaag pakte wij het dus klein aan. Onze tuin heeft van die rubberen tegels liggen aan het einde van de glijbaan. Daar konden ze heerlijk als een soort van badje met water en modder flodderen, het ontstond spontaan en de verhalen die erbij kwamen waren nog veel spontaner. Zo leuk om af te kijken. Voor de kinderen is het prachtig dat ze een keer lekker mogen rond stampen en niemand ze waarschuwt dat ze op hun kleding of omgeving moeten letten. Ik genoot op mijn beurt van de lol die ze hadden met het ontdekken ervan en de verhalen die erbij kwamen. 

Veel foto’s heb ik niet omdat ik de privacy van mijn (gast)kinderen erg belangrijk vind. Maar ik heb er toch twee uit kunnen snijden 🙂

Meer weten over de modderdag? Kijk dan op de website van IVN