Opleidingen

Welke opleidingen heb ik de afgelopen jaren gevolgd? 
Waarom heb ik ze gevolgd en hoe zet ik ze in mijn opvang in. Je leest het hier!

birthday 150x150 Opleidingen

Ik heb de opleiding tot Kindercoach behaald in 2015. 
De reden dat ik de opleiding tot Kindercoach ben gaan doen was in eerste instantie omdat ik wat meer verdieping in mijn werk wilde hebben. Ik wilde meer achtergrondinformatie hebben over de ontwikkeling van kinderen en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast gaf de opleiding tot Kindercoach mij kennis over gedrag en problematiek bij kinderen. Ik leerde verschillende manieren van benadering naar kinderen en hun ouders en ik kreeg tips en tools over het begeleiden van kinderen en ouders wanneer hier vraag naar is. 

Een zeer waardevolle opleiding voor in mijn opvang. Hiermee kan ik ouders die tegen dingen aanlopen informatie bieden die ze anders elders moeten inwinnen. Dit vind ik zo waardevol! 

Ik merkte dat ik er meer mensen mee wilde helpen. Niet alleen ouders en kinderen uit mijn opvang. Dat was het ontstaan van mijn kind- en gezinscoach praktijk Feelings.   Wanneer u meer wil weten over mijn werkzaamheden als Kindercoach kunt u op onderstaande knop klikken. 

Kindertekening 150x150 Opleidingen

In 2015 kwam ik een opleiding tegen over het analyseren van kindertekeningen. 
Met mijn opleiding tot Kindercoach op zak en mijn eigen Gastouderopvang kon ik natuurlijk deze opleiding niet voorbij laten gaan. 

Ik heb vol enthousiasme deze wonderlijke opleiding gevolgd. Het is zo bijzonder en leuk om te ontdekken wat je allemaal uit een kindertekening kan halen. Na het volgen en behalen van deze opleiding kijk ik op een heel andere manier naar tekeningen van kinderen. Het kan zo waardevol zijn om een kindertekening te analyseren. 

In mijn opvang zet ik deze opleiding voornamelijk in door mijn kennis die ik nu heb over de tekenontwikkeling per leeftijd. Hoe ontwikkelen kinderen zich? In welke fase zitten ze nu en welke technieken zijn er allemaal. De meeste kinderen die in mijn opvang spelen hebben geen directe hulpvraag of de leeftijd er nog niet voor om een tekening echt te analyseren. 

training 150x150 Opleidingen

Een van onze dochters is hooggevoelig. Ik wilde haar beter begrijpen en kunnen begeleiden. Ik volgde een training over hooggevoeligheid bij kinderen en ging me in dit onderwerp verdiepen. Mijn interesse in deze eigenschap werd steeds dieper en groter.  Inmiddels heb ik mijzelf zo verdiept in hooggevoeligheid bij kinderen dat dit een van mijn specialisaties is geworden in mijn coachpraktijk.

Ik heb meerdere gevoelige kindjes in mijn opvang. Ouders geven vaak ook aan dat ik een sensitieve gastouder ben. Ik vind het erg belangrijk dat een kind met deze eigenschap zich prettig kan voelen bij een opvang. Door mijn ervaring en kennis in hooggevoeligheid kan ik een mooie combinatie bieden tussen hooggevoeligheid en opvang. Heel waardevol vind ik dit zelf, hier ben ik dan ook erg trots op.

Informatieavond 150x150 Opleidingen

In 2015 volgde ik een informatieavond over koortsstuipen. Tijdens deze avond werd verteld wat een koortsstuip precies was, hoe je dit kunt herkennen en hoe je moet handelen bij een kind met een koortsstuip. 

Ik heb het nog nooit meegemaakt in mijn werkzaamheden als gastouder, maar mocht het ooit voorkomen weet ik hoe hiermee om te gaan. Een fijn gevoel!

Kinder 150x150 Opleidingen

In 2016 heb ik de opleiding tot kindervoedingsadviseur behaald. 
Dit is een opleiding die ik ben gaan doen omdat ik erg veel interesse heb in voeding voor kinderen. Ik wilde mijzelf verdiepen in wat  gezonde(re) keuzes zijn, waarom deze keuzes beter zijn en hoe voeding bij kinderen werkt. 

Daarnaast merkte ik dat ouders het prettig vinden om met iemand te kunnen brainstormen over voeding van hun kind. Ik had natuurlijk wel de ervaring met mijn eigen dochters maar ik wilde niet alleen spreken uit ervaring, ook wilde ik er echt iets vanaf weten. Door het afronden van de opleiding tot kindervoedingsadviseur kan ik ouders hierin op een professionele manier tips en advies geven wanneer ze hier behoefte aan hebben. 

Bijkomend voordeel hiervan is dat ik kinderen met een eetprobleem nu (beter) kan begeleiden omdat ik hier niet meer (deskundige) kennis van heb. 

rouw 150x150 Opleidingen

Als specialisatie in mijn coachpraktijk heb ik een training gevolgd over Rouwverwerking bij kinderen. De Prevent Coach training Rouw en Verlies bij kinderen: Bewust omgaan met de dood. Dit is een heel waardvolle training over omgaan met de dood of een naderend verlies. Hoe bereid je een kind voor, hoe kun je een kind begeleiden, hoe rouwen kinderen etc. 

Als vanzelfsprekend is deze training ook heel waardevol om te gebruiken in de opvang. Al hoop ik het nooit nodig te hebben… 

PS: Deze training mag ik nu zelf ook geven. Dat doe ik een aantal keer per jaar in mijn eigen praktijk. Interesse? Kijk dan even op de website van Feelings Coaching of neem contact met mij op.

Scheiden 150x150 Opleidingen

Als specialisatie in mijn coachpraktijk heb ik een training gevolgd over Scheiding met kinderen. De Prevent Coach training Rouw en Verlies bij kinderen: Bewust omgaan met een scheiding. Dit is een heel waardvolle training over scheiden met kinderen. Hoe begeleid je een kind hierin, wat begrijpt een kind, hoe ervaart een kind een scheiding en hoe pak je een scheiding op een voor het kind zo prettig mogelijke manier aan.

Als vanzelfsprekend is deze training ook heel waardevol om te gebruiken in de opvang. Ik heb meerdere gezinnen in mijn opvang gehad die uit elkaar gingen toen de kinderen bij mij zaten. Op deze manier kan ik zowel de ouders als het kind ondersteunen in mijn opvang.

PS: Deze training mag ik nu zelf ook geven. Dat doe ik een aantal keer per jaar in mijn eigen praktijk. Interesse? Kijk dan even op de website van Feelings Coaching of neem contact met mij op.