Wie is Koeties Gastouderopvang

27336867 1603183799770983 729178732445012609 n 300x300 Wie is Koeties GastouderopvangIk ben Mandy Frederiks, geboren in april 1987.
Opgegroeid in Puiflijk, 9 jaar in Ewijk gewoond, en vanaf november 2017 woon ik weer met mijn man René en ons hondje in Druten. In 2012 zijn wij getrouwd en is onze tweeling Ninthe & Fenne geboren.

In 2013 opende Koeties Gastouderopvang en ben ik gestart als Gastouder in Ewijk, dit was een droom die uit kwam. Al snel zat ik vol en dit is tot mijn verhuizing in 2017 zo gebleven. Ik heb er zin in om mijn opvang voort te zetten in Druten!

Ik geniet volop van het hebben van kinderen om mij heen. Mijn eigen, maar ook andermans kinderen.
Ik vind het erg prettig om het vertrouwen van ouders te krijgen, om hun kindje op te mogen vangen. Ik neem dit dan ook erg serieus. Zeker nu ik zelf moeder ben begrijp ik de wensen van ouders echt. Ik zal uw kind dan ook opvangen zoals ik wens dat mijn kinderen opgevangen zouden worden. Met een vleugje van thuis natuurlijk. Ik vind het belangrijk om thuis (indien mogelijk) door te trekken. Daar heeft uw kind het meeste belang bij.

Voor mij en mijn familie was al heel vroeg duidelijk dat ik “iets” met kinderen zou gaan doen, toen ik 14 was en een stage mee liep op een kinderdagverblijf was mijn keus gemaakt. Wat geniet ik van het werken met kinderen en het contact met hun ouders! Het is het fijnste beroep dat ik me kan bedenken. Ik ben geslaagd voor mijn opleiding in 2008 en kon meteen aan de slag op een kinderdagverblijf. Later ben ik nog geswitcht naar een buitenschoolse opvang, ook dat vind ik superleuk om te doen! Inmiddels ben ik gestart als gastouder en heb ik erg veel zin om ook uw kinderen op te vangen!

Zeer regelmatig heb ik terug gehoord dat mijn activiteiten en creativiteit erg veelzijdig zijn, dat ik enthousiast en initiatiefrijk ben en dat ik sterk ben in het overleggen en het erbij betrekken van de kinderen. Wat willen ze, wat is er mogelijk en wat kan ik bieden. Daar ben ik dagelijks mee bezig. Ik vergroot mijn kennis door op internet naar leuke activiteiten te zoeken. Ik ben erg sterk in creatieve activiteiten. Dus mama’s en papa’s voortaan zeker een leuk cadeautje met Vader-/Moederdag en een verjaardag 😉

Ik ben erg gericht op het positief opvoeden, hier bereik je erg veel mee en behoud je een prettige sfeer onderling. Dit houdt onder andere in dat ik vooral de positieve dingen zal benadrukken, zal vertellen wat wel mag in plaats van alleen melden wat er niet gedaan mag worden. De opvang wordt gedaan bij mij (de gastouder) in huis. Ik woon (per november 2017) in Druten, dichtbij Puiflijk en Boven Leeuwen.

Onze woning is kindvriendelijk ingericht en er is ruim voldoende speelmogelijkheid. Zowel binnen als buiten, voor een impressie kunt u de foto’s bekijken. Vanzelfsprekend hebben zowel mijn man als ik een “verklaring omtrent gedrag” en ben ik in het bezit van een EHBO-diploma. Ik ben gediplomeerd leidster kinderopvang wat betekent dat ik meer vakkundigheid kan bieden dan de meeste gastouders, wat voor u weer een voordeel kan zijn. Ik vind het belangrijk me te blijven verdiepen, hierover kunt u hier meer lezen.

Tijdens de opvang zullen mijn kinderen grotendeels aanwezig zijn, echter haalt mijn moeder ze regelmatig op om leuke dingen met hun te doen zodat ik mijn aandacht extra op de andere (uw) kinderen kan richten. Ook zal de hond tijdens de opvang wisselend wel/niet in dezelfde ruimte als de kinderen zijn, dit is een bewuste keus omdat een hond een onvoorspelbaar dier blijft hoe lief het ook is. En ook omdat ik Binkie (onze hond) af en toe rust wil geven. Natuurlijk zullen de kinderen haar zien en zal ze ook eens wél in de ruimte zijn voor een korte periode. Mocht u hier een probleem mee of vraag over hebben dan hoor ik dit graag.

Ik vind contact en overleg met u als ouder(s) erg belangrijk. Daarom werk ik met een schriftje, waarin we naar elkaar kunnen communiceren (tot ca. 1 jaar). De foto’s die ik maak krijgt u dagelijks via WhatsApp toegezonden en ik streef ernaar om maandelijks een leuk verslagje over het kind te schrijven. Vanaf ca. 1 jaar start ik een plakboek met hierin de verslagjes en een aantal knutsel dingen van uw kind.

Ik vind het belangrijk aan te sluiten bij uw wensen en uw manier van opvoeden, dit zal dus zeker besproken worden tijdens een gesprek voordat uw kind(eren) opgevangen zullen worden door mij.